School in zicht in Mechelen

School in Zicht in Mechelen 2020/2021 — foto © Wim Magnette

School in zicht maakt van Mechelse basisscholen scholen die een afspiegeling zijn van hun buurt: scholen voor alle kinderen. Of hun ouders nu autochtoon of allochtoon, hoog- of laagopgeleid, kansarm of kansrijk zijn. We beogen samen met de stad een evenwichtige sociale mix in het Mechelse basisonderwijs. School in zicht start in 2021 voor de zevende keer in Mechelen.

Woon jij in Mechelen en is je kind geboren in 2019? Maak dan kennis met de deelnemende scholen in je buurt tijdens de komende activiteiten.

Comfortabel in de buurt

Kiezen voor een buurtschool biedt praktische voordelen, zowel voor ouders als voor kinderen. In een gemiddeld Vlaams dorp is de school vlakbij dan ook een evidente keuze. Maar in steden zoals Mechelen, met een grote diversiteit, twijfelen ouders. Ligt het niveau wel hoog genoeg op een diverse buurtschool? Zal hun kind er geen uitzondering zijn?

School in zicht biedt je de kans om zelf een eerlijk beeld te vormen van de deelnemende scholen in jouw buurt. Bekijk op de overzichtskaart welke scholen dichtbij jou je kunt leren kennen.

Ontmoet andere ouders

Tijdens de activiteiten van School in zicht leer je andere gezinnen uit jouw buurt kennen. Je ontmoet elkaar op de Infoavond en bezoekt samen scholen tijdens de Openschooldagen. Als je wil, kun je tijdens de Ouderbabbels beslissen om met een groepje voor dezelfde buurtschool te kiezen. Zo ben je alvast zeker dat jij en je kind aansluiting vinden bij andere gezinnen.

Anderen gingen voor

Onder de link ‘in de media’ vind je krantenartikels en een reportage over ouders die vorige jaren samen hun kind inschreven in een zeer diverse buurtschool. Zij raakten overtuigd van de kwaliteit na een schoolbezoek en een gesprek met ouders die er al een kind hebben.

Ook andere Mechelse scholen blijven onterecht onder de radar van kansrijke gezinnen. School in zicht brengt deze ouders en scholen met elkaar in contact. Zonder verplichtingen, want deelnemen aan School in zicht is gratis en verplicht tot niets.

Scholen bezoeken en vragen stellen

De Openschooldagen van School in zicht gaan dit jaar door op twee avonden i.p.v. overdag. Je kunt per Openschooldag één, twee of drie scholen bezoeken.

De scholenmarkt tijdens de Infoavond biedt je de kans om vragen te stellen aan de directies van de deelnemende scholen en aan ouders die al een kind op de scholen hebben. Daarnaast krijg je bij de inleiding uitleg over de werking van School in zicht en kun je informatie vragen aan de LOP-deskundige over de algemene inschrijvingsafspraken in Mechelen. Inschrijven voor de activiteiten doe je hier.

© 2021 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall