Infomomenten

Moet je binnenkort een school kiezen voor je peuter? Dan informeer je je best grondig. Over sommige scholen hoorde je misschien al veel vertellen, maar over andere scholen krijg je geen eerstehandsinformatie. Nochtans doorstaan die scholen de vergelijking. Een school dichtbij huis kiezen versimpelt jouw leven en dat van je gezin. Na de activiteiten van School in zicht is die buurtschool niet langer onbekend terrein. Leer samen met andere ouders de deelnemende scholen in jouw buurt kennen tijdens de digitale ontmoetingen op 8 en 11 februari.

Infoavond (digitaal)
op dinsdag 19 januari 2021

Wil je graag meerdere scholen in jouw buurt leren kennen? Dan ben je meer dan welkom op de Infoavond. Naast de voorstelling van de scholen is er ook een deskundige aanwezig om vragen te beantwoorden over de algemene inschrijvingsafspraken in Mechelen. Zo mis je zeker geen belangrijke deadlines.

Praktisch:

 • Infoavond
 • Dinsdag 19 januari 2021 om 19u30
 • Locatie: digitaal
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Kon je er niet bij zijn tijdens infoavond? Zit je nog met vragen?
Mail dan naar of bel naar 03 270 3 05.

Digitale ontmoetingen met directies
op maandag 8 februari en
donderdag 11 februari 2021

Op dit moment kun je geen fysieke rondleiding volgen op de scholen. Op 8 en 11 februari kun je de directies en ouders van de deelnemende scholen wel online leren kennen. Schrijf je in via het inschrijvingsformulier: kies op welke momenten je graag het gesprek aangaat met de scholen van jouw keuze. Voor elke school zijn er twee contactmomenten voorzien. Na inschrijving ontvang je van ons de link om deel te nemen aan het gesprek of de gesprekken. Je leert directies en een ouder van de school kennen, die de werking toelichten, maar ook andere geïnteresseerde ouders. Je kunt op dit moment al je vragen kwijt en kunt met een gerust hart je schoolkeuze maken.

Praktisch:

 • Maandag 8 februari en donderdag 11 februari 2021
 • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de digitale ontmoetingen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

Ouderbabbels
op donderdag 25 februari (onder voorbehoud) 2021

Starten op school: dat is ook voor jou als ouder een grote stap. Wat betekent naar school gaan voor jou als ouder? Wat verwacht de school van je? Welke activiteiten zetten ouders van de deelnemende scholen op touw? In welke oudergroep voel jij je thuis? Tijdens de Ouderbabbels ontmoet je andere geïnteresseerde ouders van jouw voorkeurscho(o)len. Ouders die al een kind hebben op de school geven je een eerlijk beeld van hoe het voor je kind én voor jou is om deel uit te maken van de school. Zij beantwoorden al jouw vragen. Dat kan je ook helpen als je nog twijfelt over je schoolkeuze. Om grote groepen te vermijden zijn er twee starturen: om 19u en om 20u. Schrijf je dus zeker in.

Praktisch:

 • Donderdag 25 februari 2021 om 19u of 20u
 • Locatie: Thomas More Hogeschool,
  campus De Vest, Zandpoortvest 60
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de Ouderbabbels.

© 2021 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall