Infomomenten

School in zicht biedt ouders de kans om zich grondig te informeren voor ze een school kiezen. Ouders maken kennis met de deelnemende scholen tijdens de infoavond met scholenmarkt, de openschooldagen en de terugkomavond. Ze ontmoeten op deze activiteiten ook andere gezinnen uit hun buurt.

Infoavond met scholenmarkt op
dinsdag 24 januari 2017

Op de infoavond kan je efficiënt kennismaken met de deelnemende scholen. Zij hebben er naast elkaar een standje waar je vragen kan stellen aan de directies. Ook ouders die al kozen voor de school zijn aanwezig om te vertellen over hun ervaringen.

Tijdens de inleiding van de avond wordt er meer informatie geboden over de inschrijvingsafspraken en over het aanbod van School in zicht.

Praktisch:

 • Infoavond met scholenmarkt
 • Dinsdag 24 januari 2017 om 20u
 • Locatie: ’t Bau-huis,
  Slachthuisstraat 60
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?
Mail dan naar Sarah Pirenne of bel naar
03 270 38 05.

Openschooldagen op
vrijdag 10 februari en
maandag 13 februari 2017

De openschooldagen bieden een unieke kans om scholen te bezoeken tijdens een lesdag, niet op een feestmoment of wanneer de school leeg is. Zo krijg je een eerlijk beeld van de dagelijkse klaswerking. De scholen stellen zich voor, leiden rond en beantwoorden vragen.

Bezoekers worden zoveel mogelijk gegroepeerd. Op die manier ontmoet je andere gezinnen uit dezelfde buurt. Ouders die vorig jaar deelnamen aan School in zicht gaven aan dat ze veel opstaken van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u30. Je kan dus maximum drie scholen bezoeken op één dag.

Opgelet: School in zicht probeert ouders zoveel mogelijk te groeperen. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Via het invulformulier geef je de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. De bevestigingsmail krijg je snel, het bezoekschema volgt pas een poos later. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.


Praktisch:

 • vrijdag 10 februari en maandag 13 februari 2017
 • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u30
 • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

Terugkomavond op
dinsdag 21 februari 2017

De terugkomavond richt zich in de eerste plaats op ouders die scholen hebben bezocht. Maar ook wie niet aan de openschooldagen kon deelnemen en toch geïnteresseerd is in een buurtschool, is welkom.

Op deze avond leggen ouders in alle openheid hun indrukken over scholen naast elkaar. Ze leren er ouders kennen die voor dezelfde school willen kiezen en kunnen er vragen stellen aan ouders die al kinderen hebben in de deelnemende scholen. De ervaring leert dat dit een van de meest leerrijke momenten is in de zoektocht naar een school.

Praktisch:

 • Terugkomavond voor ouders
 • Dinsdag 21 februari 2017 om 20u
 • Locatie: stadhuis Sint-Niklaas (Receptiezaal), Grote Markt 1
 • Graag vooraf inschrijven

Schrijf je hier in voor de terugkomavond.

© 2017 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / design: duall